Media

ATÖLYE ÇALIŞMASI BAŞVURU ÇAĞRISI: Hoşgörü Gazeteciliği: Medyada Yabancı Düşmanlığından Nasıl Kaçınılır?

ABD Türkiye Misyonu tarafından desteklenen proje kapsamında Sakarya Üniversitesi ve Medya, İnsan Hakları ve Barış İnşası Merkezi (CMHRP-İngiltere) tarafından, 17-26 Mayıs 2022 tarihleri arasında gazetecilere yönelik “Hoşgörü Gazeteciliği: Medyada Yabancı Düşmanlığından Nasıl Kaçınılır” konulu atölye çalışması düzenlenecektir.

Bu atölye çalışması aşağıda belirtilen altı alana odaklanacaktır.

1.Yabancı Düşmanlığı ve Etkileri

2.Dünyadaki Yabancı Düşmanlığına Karşılaştırmalı Bakış Açıları

3.Türk medyasında Yabancı Düşmanlığı

4.Medyada Yabancı Düşmanlığı Nasıl Önlenir?

5.Göçmenler ve Mülteciler Hakkında Raporlama

6.İnsan Hakları Gazeteciliğine ve Barış Gazeteciliğine Giriş.

Bu atölye çalışmasına yalnızca gazeteciler başvurabilir. Göçmenler, mülteciler ve diğer azınlık/marjinal gruplar hakkında haber yapan gazetecilere katılım önceliği verilecektir.

Katılım ücretsizdir.

Bu atölye çalışmasına katılan gazetecilerin ulaşım masrafları ödenecektir ve kahvaltı ve öğle yemeği verilecektir.

İki gün üst üste atölye çalışması yapılacağından, Sakarya Üniversitesi tarafından katılımcılara 2 gecelik ücretsiz konaklama sağlanacaktır.

Atölye Çalışması sonrasında tüm katılımcılara sertifika verilecektir.

Bu atölye çalışmasına katılmak isteyen gazetecilerin aşağıdaki linkte yer alan BAŞVURU FORMUNU 8 Nisan 2022 tarihine kadar doldurmaları gerekmektedir.

Başvuru sırasında göçmenler, mülteciler ve diğer azınlık / marjinal gruplar hakkındaki haberlerinizin iki tanesinin veya editörünüzden/haber editörünüzden uygunluğunuzu teyit eden bir belgenin yüklenmesi gerekmektedir(eğer bu konuda yazılarınız var ise).

Atölye Çalışmasına katılan gazeteciler, atölye çalışması öncesinde, sırasında ve sonrasında “Türkiye’de ‘Yabancı Düşmanlığı, Medyanın Tehdit İmgesi İnşası ve Göreceli Yoksunluk Arasındaki İşlevsel İlişki’ başlıklı araştırmamıza ve ‘Göçmen ve Mültecilerin Bildirilmesine İlişkin Kılavuz El Kitabı’nın hazırlanmasına katılma avantajına sahiptir.

Bu araştırmaya katılmak isteyen gazetecilere Atölye Çalışmasına katılma önceliği verilecektir. Araştırmaya katılmak isteyen katılımcıların başvuru sırasında, başvuru formunda araştırmaya katılma isteğini belirtmeleri gerekmektedir.

Atölye Çalışmasına ilişkin sorularınız için iletişim adresi:Registration Form for Workshop

Dr. Öğretim Üyesi Nesrin Kenar – nkenar@sakarya.edu.tr

Dr. Senthan Selvarajah – admin@cmhrp.org